Sziasztok, tudom, rég írtam...

Ez azért van, mert kicsit nagyobbat akartam írni nektek, de mindig közbejött vmi. (Színház, mozi, koncert, bulik de ezekről később.) Valamint igen, lusta is vagyok.

Szóval életem itt nem ment át túl sok változáson. Kivéve talán azt, hogy az estéim mozgalmasabbak. A sztrájk még mindig tart, nem tudjuk, mikor lesz vége. Múlt héten benn voltak elvileg a tanárok az órákon, hogy lehessen kérdezni, hogy mégis milyen szájbabaszott módon fogunk jegyet kapni, de ez azt jelentette, hogy a négyből egy jött be. Ő miután ugratta az erasmusosokat kicsit, hogy mostmár biztos nagyon jól ismerjük a várost, (innen is üdvözlöm édesanyját!) elmesélte, hogy bizony a Rorschach-tesztet konkrétan kurvajól kéne ismernünk, hogy elvégezzük a kurzusát, úgyhogy lehet, hogy ez ugrott. A nyelvórákra járok be egyedül, ott jóarcok a népek.

Múlt hét csütörtökön is bementünk, mert azt hittük bejön a másik tanár is, de nem tette. Ott voltunk egy francia sráccal, meg egy olasz csajjal. Gondoltuk iszunk egy sört a nagy riadalomra a városban. Ez volt délután 3-kor. A vége az volt, hogy éjfélkor nagy nehezen hazataláltam. Péntek aztán lájtos volt, szombaton viszont lementünk a törzshelyre, ahol a pultos már meg sem lepődött, hogy öten kikértünk 20 tequilát a happy hour vége előtt 10 perccel.

Voltunk színházban is, ami tök jó volt, egy holland házban lévő magyar srác írta és rendezte, egy csomó itteni kolis is benne volt (nem csak magyarok), és meglepően profi volt a dolog. Aztán voltunk moziban, ahol láttuk ezt a filmet, de meg ne nézzétek mert penetránsan fos volt. Meg voltam jazz koncerten is itt a koliban.

Szóval mint látjátok sok a program, de most mesélek egy kicsit Párizsról is. A város hihetetlen jól néz ki, mert semmi sem vadi új, de minden olyan, mintha tegnap épült volna. (Még a Notre-Dame is.) Van 14 metróvonal és még 5 rer (ez a helyi hév, de mindegyik átmegy keresztbe a városon a külvárosokig). A kávézók pedig olyanok, hogy az asztaloknál a székek nem egymás felé fordulnak, hanem az utca felé, és így a korzózókat bambulják a franciák. A kaják iszonyú jók, és minden sztereotípia ellenére a franciák jóarcok, ha hozzájuk szólsz és segítőkészek is.

Az egyetlen gond a várossal, hogy gemba drága. Egy cigi öt euró, a korsó sör a legtöbb helyen szintén, a kaja is érezhetően drágább. Viszont a bor olcsó és jó, valamint a sajtok is.

Huh, kicsit rapszódikus lett, meg hosszú is, ha van még kérdés, jöhet ide alá.

Ahogy művelt kollégám mondaná: "Puszipacsi mindenkinek!"

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourbonsoir.blog.hu/api/trackback/id/tr571037342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furasrac 2009.04.01. 10:46:57

Legalább "hallok" rólad néha...Mert tényleg kibaltázott lusta vagy.

Danis 2009.04.01. 18:28:23

@furasrac: Mit mondhatnék... igen.

humpalumpa 2009.04.04. 15:13:58

Őrület mi van itthon: rájöttem, hogy szakdolgozatcímet kellene leadnom, de még elcseszett lövésem sincs a témáról, a domi kimegy dániába és lassan költözöm.
Egyél sok bort igyál sajtot: hvg.hu/egeszseg/20090404_magyar_fiatalok.aspx

varsói fűszeres lány 2009.04.14. 22:26:02

Köszi végre, remélem képeslapom megkaptad, meg a szeretet-csomagunkat is épen!:) Puszipacsi
süti beállítások módosítása